Dette har Tromsø å by på

Dette har Tromsø å by på

Toppturer, novemberlys, kulturopplevelser og jobbmuligheter. Tromsø har det vi trenger for å trives. Har du lyst til å prøve?

Tromsø er et kult sted! Her har du både byen og fjellet. Du har naturopplevelser rett utenfor døra, samtidig som du kan gå på konsert, teater eller kino alle dager i året. Tromsø har storby-attituden, og samtidig fordelene med å være en småby. Her er det lett å bli kjent med folk. Byen har mange møteplasser, og det er kort vei til dit du skal. 

Mange sier at de føler at de har bedre tid her. Kanskje er det fordi vi har minimalt med rushtrafikk, og nærhet til det meste. Kanskje er det noe meditativt å leve så tett på hav, fjell og natur, eller kanskje er det fordi folk rett og slett stresser litt mindre, og lever litt mer her. 

Natur, friluft og skieldorado

Størstedelen av Fremstr-traineene som kommer hit fra andre deler av landet er interessert i natur og friluftsliv, og har lyst til å være mer ute. Når du bor i Tromsø har du kort vei til naturen. Du rekker en tur i skiløypa etter jobb med god margin. Du kan overnatte i telt på en hverdag, og fortsatt være på jobb i god tid før første møte klokka 9. Du kan ta en vanlig bybuss til fjellet for å gå på topptur i helga. Naturen er veldig tilgjengelig her. 

I Tromsø har du naturopplevelser som breturer, tinderangling og toppturer i umiddelbar nærhet. Tromsø-regionen er et eldorado for skientusiaster med en sesong som varer fra desember til mai. Flere av våre Fremstr-traineer forteller at de har fått mange nye venner gjennom sine interesser for friluft – alt fra klatring, ski, surfing og løping. 

For de av oss som ikke er så glad i verken ski eller tur, er det uansett en stor verdi å ha nærheten til havet, utsikten fra stuevinduene, lyset i dagene før solen forsvinner for vinteren, lange sommernetter og roen det gir å bo så tett på naturen.

Foto: Svein Petter Aagard/iStock

Konserter, kultur og uteliv

Selv om Tromsø er en relativt liten by, er det mye som skjer her. Tromsø er en populær destinasjon for turister fra hele verden, og dessuten en studentby. Med dem følger gode restauranter og koselige kafeer og gøye barer. Liker du å gå ut på byen, bør du vite at Tromsø er kjent for sitt gode uteliv. 

Er du glad i å gå på konsert, har Tromsø massevis av dem! Sommerens høydepunkter for de konsert-glade er Buktafestivalen og Rakettnatt. Gjennom året er det en rekke andre små og store festivaler i Tromsøregionen som er verd å oppleve, blant annet Nordlysfestivalen og Karlsøyfestivalen og internasjonale urfolksfestivalen Riddu Riđđu. For filmelskere er Tromsø Internasjonale Filmfestival årets høydepunkt.

Og selvfølgelig har byen både kino, teater og kulturhus, så det er stort sett alltid noe å finne på når du er sulten på et kulturelt innslag i livet. 

Maria Falke (t.h) og Hanne Selle Ulvang (t.v) er begge traineer hos KSAT.

Mange jobbmuligheter

I Tromsøregionen er det jobbmuligheter innenfor mange ulike sektorer. Her kan du bo, og jobbe innenfor det meste du kan tenke deg, om det skulle være sjømatindustri, romteknologi, konsulentbransjen, tech-bransjen, turisme, prosjektarbeid, helsesektoren eller forskning.

Stadig flere aktører etablerer seg i Tromsø som et strategisk grep for vekst, og med de nye aktørene dukker det opp nye spennende jobber og muligheter. 

En Fremstr-trainee fortalte oss nylig at han følte seg veldig ønsket og attraktiv på arbeidsmarkedet i Tromsøregionen, og at konkurransen blant nyutdannede i stillinger knyttet til bærekraft, som han selv ønsket seg, var mindre her enn sørpå. Samtlige traineer fra fjorårets kull bor og jobber fortsatt i Tromsøregionen. 

Vil du jobbe som trainee i Tromsøregionen? Se her>>