Indira fikk ikke tak i en kandidat i fjor – i år traff de blink

Indira fikk ikke tak i en kandidat i fjor – i år traff de blink

Konsulentfirmaet lette etter en ingeniør med spesiell interesse innenfor bærekraft. For Indira ble Fremstr en gyllen mulighet til å rekruttere. 

Indira er et nordnorsk firma som leverer ingeniørtjenester blant annet innenfor byggeledelse og prosjektledelse. Dette er første gang Indira har ansatt en trainee fra Fremstr. Vi har snakket med Irene Sandnes, avdelingsleder i Indira, om deres erfaringer så langt.

Hvorfor ansatte dere en trainee? 

Vi skal ha fokus på bærekraft, både internt og i kundeprosjekter, og vi hadde behov for en dedikert person som kunne ta tak i, og utvikle oss videre innen bærekraft. Fremstr ble en gyllen mulighet for oss å rekruttere. 

Vi ser på det som veldig positivt å få inn nyutdannede hos oss. Vi opplever at de er flinke og leverer godt i oppdrag, og passer godt inn i miksen med våre mange seniorer. 

Hvordan har det vært å ha en trainee hittil? 

Det har vært veldig positivt. Vi har spart masse tid og ressurser på rekruttering, og vår trainee er allerede kommet godt i gang med jobben. Frank er superflink! Han ser ting på en annen måte enn vi gjør, og utfordrer oss. 

Frank Martin Fossland, bærekraftstrainee hos Indira, sammen med avdelingsleder Irene Sandnes.

Hva synes du om rekrutteringsprosessen? 

Den var spennende, og annerledes enn vi bruker å gjøre, med personlighetstester og felles intervjuprosesser med flere andre bedrifter. I år var det en kandidat som utpekte seg, og vi var glade for å lande vårt førstevalg. 

Vi var med i rekrutteringsprosessen i fjor også, men da fant vi ikke riktig kandidat. Det må være hundre prosent rett for oss. Vi er en liten avdeling, og er avhengig av at traineen skal kunne gå inn i oppdrag. Det vi så etter var ingeniører med en spesiell interesse for bærekraft. 

Tips til andre som vurderer å ansette en Fremstr-trainee? 

En trainee skal være en ressurs for bedriften. Hos oss hadde vi ikke behov for en ren bærekraftsressurs, og var hele tiden bevisst på at vår trainee skulle kombinere bærekraftsarbeidet med vår daglige drift. Derfor søkte vi etter en ingeniør med spesiell interesse innenfor bærekraft, som kunne være med på å styrke vårt team – ikke en som skulle jobbe heltid innen bærekraft. 

Kan en bærekraftstrainee være noe for din bedrift? Ta kontakt her >>