Har du lyst til å jobbe med digital transformasjon og bærekraft – i verdensrommet? KSAT søker trainee til helt unik mulighet.

Du søker på stilling hos​ KSAT

Om stillingen

Er du en ivrig, nysgjerrig og fremtidsrettet nyutdannet student som elsker teknologi og har et øye for bærekraft? Har du lyst å få en fot innenfor Space industrien? Nå har du en unik mulighet til å tilegne kompetanse og utfordringer gjennom traineeprogrammet Fremstr.

Digital transformasjon og bærekraft er ikke lenger nice-to-do med must-do. Begge begrepene er i seg selv drivkrefter for hverandre, og vil samlet forbedre produktivitet, effektivitet, automatisering, prosesser, innsikt og bidra til miljømessige gevinster.

Vår nye trainee skal få en unik mulighet til å ta en sentral rolle for å se hvordan KSAT kan videreutvikle sin anvendelse av data og analyse for å styrke innsikt både for forretningen og arbeid med bærekraft. Du vil jobbe bredt ut i organisasjonen mot andre avdelinger og fagdisipliner for å innhente ideer og muligheter for digital transformasjon.

KSAT har allerede startet reisen med de digitale mulighetene for fremtiden, men ønsker deg med på laget for å utvikle og konkretisere mulighetsbilde ytterligere.

Arbeidsoppgaver

 • Bidra til å identifisere initiativer som allerede er startet og vil være med på å understøtte digital transformasjon og bærekraft
 • Kartlegge og identifisere områder der vi kan anvende teknologi og data for å understøtte bærekraftsmål både internt og mot kunder/partnere
 • Jobbe med arkitektur for datainnsamling, dataprosessering og datavisualisering
 • Jobbe med Microsoft teknologi i Azure for å bygge pipline for ELT og ETL
 • Være en pådriver for hvordan best visualisere data slik at den skaper verdi
 • Utarbeide en rapport på hvordan KSAT kan legge til rette for en god strategi for digital transformasjon og bærekraft

Vi søker deg som

 • Brenner for teknologi og mulighetene det gir
 • Ønsker å gå den ekstra milen for å lykkes
 • Har gode skriftlige og muntlige formidlingsevner både på engelsk og norsk
 • Har kjennskap til Microsoft teknologi (Azure, Powerplattform mm.)
 • Synes spenningsfeltet mellom teknologi og forretning er spennende
 • Har bachelor eller mastergrad innen Computer Science, Applied Computer Science eller andre utdanningsretninger som kandidaten selv mener vil passe relatert til teksten

Vi tilbyr

Vi har stor tro på at folk jobber best sammen. Derfor vil du jobbe tett sammen med KSAT sitt bærekraftsutvalg og resten av IT Business Support. Her vil du få både kunnskap om bærekraftsarbeid og bidra inn med smarte måter vi kan bruke teknologi for å understøtte dette.

Det betyr personlig og faglig utvikling innen bærekraft, IT og relevant Microsoft-teknologi. Du vil komme til et miljø der dine medarbeidere ønsker at du skal lykkes og du vil få tett oppfølging av din leder. Du vil bli inkludert i alt av sosiale og faglige møtepunkt og arbeide i en fremtidsrettet og spennende bransje.

Kongsberg Satellite Services (KSAT) er en verdensledende leverandør innenfor satellittkommunikasjon, nedlasting av satellittdata, samt hav- og landovervåkingstjenester for klima, miljø og sikkerhet. KSAT har i dag 300 ansatte og bakkestasjoner over hele verden, med hovedkontor i Tromsø. Vi har salgskontorer i Oslo, Stockholm og i Colorado, USA. På Platåberget utenfor Longyearbyen på Svalbard eier og driver KSAT verdens største kommersielle bakkestasjon med over 150 antenner. I tillegg har vi 20 andre stasjoner på håndplukkede lokasjoner spredt over alle kontinenter. Det integrerte nettverket styres fra et kontrollsenter som opererer 24/7 i Tromsø, med back-up kontroll fra Svalbard. KSAT har spesialisert seg på å laste ned og distribuere store datamengder fra satellitter så raskt som mulig. Vi har også gjennom mange år bygget opp ledende ekspertise på analyse av satellittdata. Informasjonen fra satellittene gir viktig kunnskap om planeten vår. KSAT leverer for eksempel informasjon om værsystemer som gir mer sikre værmeldinger. Vi bidrar til deteksjon av havis i Arktis, og til varsling om oljesøl som del av nasjonal oljevernberedskap på norsk sokkel, samt i kystland i EU, UAE og Mexico. KSAT leverer også analyse av skipstrafikk og ulovlig fiske og leder i tillegg et banebrytende overvåkingsprogram av all verdens regnskoger.

KONTAKTPERSONER

SØKNADSFRIST

Om traineeprogrammet Fremstr

Ved ansettelse i denne stillingen vil du bli en del av Næringsforeningen i Tromsøregionens traineeprogram Fremstr – Norges første traineeprogram for bærekraft!Fremstr er et unikt traineeprogram der nyutdannede talenter rekrutteres til spennende stillinger i våre Fremstr-bedrifter, der bærekraft, nytenkning, innovasjon og mulighetsrom er i fokus. I løpet av året vil du følge et utviklingsprogram som sikrer deg en kombinasjon av både faglig og personlig utvikling. Våre traineer blir en del av et tverrfaglig nettverk både mellom hverandre og arbeidslivet for øvrig.

Som Trainee i Fremstr får du:

 • Faglig og personlig utvikling med særlig vekt på bærekraft
 • Deltakelse i et unikt tverrfaglig nettverk
 • Følge et utviklingsprogram av god kvalitet og høy verdi
 • Gratis deltakelse på Næringsforeningens møteplasser
 • Konkurransedyktige betingelser etter avtale med arbeidsgiver

 

For å søke må du være under 35 år og det kan ikke ha gått lengre enn 2 år siden du fullførte bachelor- eller mastergrad. Fremstr har  traineestillinger fra flere bedrifter som søker ulik kompetanse – søk gjerne på flere stillinger!

Vi lover deg et spennende år fylt med nye opplevelser, kompetanseheving og erfaringsutveksling. Rett og slett en kanonstart på karrieren!