Traineeblogg

Stine Rakkenes

Stine Rakkenes

Kommunikasjonsrådgiver Karlsøy kommune

Fokus på personlig utvikling er gull verdt som nyutdannet

Å søke på Fremstr- programmet var en mulighet jeg ikke kunne la være å søke på. Jeg ville fortsette å bo i Nord-Norge, samtidig som jeg brukte min kompetanse innenfor ledelse, innovasjon og marked. Jeg fikk komme til Karlsøy kommune som kommunikasjonsrådgiver, noe jeg har vært takknemlig for. Organisasjonen er liten nok til at jeg kommer tett på, og jeg får mye ansvar og frihet. Nå er traineeperioden allerede halvveis, og jeg kommer her med noen tanker så langt.

Å jobbe med bærekraft og ikke bare snakke om det er veldig spennende. Jeg jobber med sosial bærekraft. Stikkord om det er livskvalitet, inkludering, medvirkning, stedsidentitet og tilhørighet. Jeg får blant annet jobbe med kommunens sosiale medier og hjemmeside i tillegg til et tilflytterprosjekt i samarbeid med Tromsø, Lyngen og Storfjord.

Prosjektet skal bidra til at vi i kommunene blir bedre på integrering av arbeidsinnvandrere, og dermed får flere til å melde permanent flytting til kommunene. Hvordan vi tar imot tilflyttere er avgjørende for videre utvikling og tilflytting.

Samlingen som knakk personlinghetskoden

Samtidig har jeg vært på månedlige samlinger med Fremstr-gjengen. Vi har vært på studietur til Vesterålen og snakket om bærekraft med Holmøy Maritime og Andøya Space. I tillegg til at vi besøkte Kvitnes gård, et besøk som er vanskelig å glemme. I desember var vi hos Mack for å høre om deres bærekraftsatsing. Det er utrolig mye spennende som røres seg i regionen når det kommer til å nå bærekraftmålene!

På samlingen i Malangen fikk vi jobbe mye sammen i grupper

I november dro vi til Malangen Resort i Balsfjord og deltok på samling om personlig utvikling med Nordnorsk lederutvikling (NNL).

De har over 30 års erfaring med personlig utvikling, kommunikasjon og teambuilding.  Kurset tar utgangspunkt i MAP-type og NNL har utviklet en egen typeindikator. Den måler hvor vi henter og opprettholder energi, hvordan vi tar inn informasjon, tar beslutninger og forholder oss til omverdenen.  Min beskrivelse av min personlighetstype var som å lese en beskrivelse av meg, det var helt sprøtt hvor godt alt sammen stemte. Det var ingen tvil om min personlighetstype for å si det sånn.

Alt dette får jeg bruk for i min jobb som kommunikasjonsrådgiver hvor jeg er i kontakt med kollegaer og andre. Hvordan jeg kan oppfattes er viktig for meg å kunne forstå og gjøre justeringer ut fra hvilken situasjon jeg er i. Å kunne tilpasse seg ser jeg på som en viktig egenskap, ikke for å endre min personlighet, men for å kunne spille andre gode. Gjennom øvelsene vi gjorde fikk jeg en påminnelse av verdien av forskjellighet, og hvorfor det kan være bra i grupper og teams.

Å bruke personlighet er også avgjørende for vårt Fremstr-team. Vi har vært helt ukjente for hverandre, og det har vært fint å kunne lene seg litt på personlighetstyper for å kunne forstå de andre i gruppa bedre. Det har også vært fint å kunne la seg inspirere av personlighetstyper ulik min egen, de ser verden på en annen måte som jeg kan lære mye av.

Det var noen inspirerende dager i vakre omgivelser hvor jeg lærte meg selv bedre å kjenne. Jeg tar meg med kunnskapen videre inn i siste halvdel av Fremstr-programmet.