Slik sikrer du drømmejobben etter endte studier!

Picture of Marius Tzatchev

Marius Tzatchev

Leder i Adecco Select

Slik sikrer du drømmejobben etter endte studier!

5 raske søkertips fra leder i Adecco Select, Marius Tzatchev:

All erfaring er relevant erfaring. Spesielt i starten av din karriere. Alle roller er viktig. Alle roller har noen mål. Du har sannsynligvis lært noe, utviklet deg selv,  bidratt til noen mål eller skapt en god opplevelse for noen? Frivillige verv bør også tas med.  Synliggjør det i din CV.

Bonustips: Jeg vil heller vite hva du har fått til enn hva du har hatt ansvar for. Få gjerne dette med i CV’en. Under studiene oppnådde jeg et karaktersnitt på B  samtidig som jeg hadde både fast deltidsjobb og et verv ved siden.

Søknaden – besvar utlysningen – lag skreddersøm!

Dropp flotte beskrivelser og adjektiv uten innhold. Besvar egenskaper satt i utlysningen og gi eksempler på dine påstander. Om du er målbevisst gi eksempel på situasjoner eller oppgaver du har løst hvor egenskapen har kommet til syne. Kjenn deg selv. Og om du ikke gjør det spør referansene dine hva de ser av styrker og utviklingspotensial hos deg.

Forberedelser = motivasjon!

Forberede deg på firmaet, les årsrapporter, nyhetssaker og forbered spørsmål av relevans for rollen eller selskapet. Det er bedre å vise din motivasjon gjennom dine forberedelser enn at du bare sier det.

Du kan for eksempel spørre hvilken lederstil nærmeste leder har? Hva som er aller viktigst at man har fokus på i rollen første 6 mnd. Vær nysgjerrig. ?

Kjør prøveintervju med dine nærmeste

Øvelse gjør mester. De fleste forbereder seg til eksamen eller øver på å bli bedre innen ulike ferdigheter, men få gjør det ifbm intervjuer. Øv på intervjusettingen og bli trygg rundt deg selv og dine egenskaper så får du frem budskapet så mye bedre.

Vær deg selv og tør å by på dine utfordringer

Klisjeer har vi hørt nok av, vær ekte, og vær ærlig. Det kommer til å lønne seg i lengden. Profesjonelle rekruttere vet at ingen er like god på alt og den perfekte kandidaten for oss er den som har selvinnsikt rundt seg og sine egenskaper.  Etter 10 000 intervjuer er min erfaring at de som har lyktes er gjerne de som har feilet raskt og ofte, men lært av det. Det er som regel da man lærer som best. ?

Lykke til med prosessen!