Databordet i Polaris Media Nord-Norge søker trainee i bærekraft og kunstig intelligens

Du søker på stilling hos​ Polaris Media

Om stillingen

Vil du hjelpe lokalavisene i Nord-Norge å finne ut hvor bærekraftig landsdelen vår er? Vil du anvende kunstig intelligens til å analysere bærekraft i lokalsamfunn og næringsliv i nord?

Konsernet Polaris Media Nord-Norge oppretter en ny og spennende stilling som trainee for bærekraftig journalistikk, der vi anvender kunstig intelligens til å analysere store mengder data.

10 nordnorske lokalaviser går nå sammen om å undersøke hvordan folk, politikere og næringsliv jobber for å nå målene om et mer bærekraftig samfunn. Vi skal undersøke sosial bærekraft og fortelle om sosiale og økonomiske ulikheter og levekår i by og land. Vi skal undersøke næringslivets arbeid med grønn omstilling, og analysere det grønne skiftet i landsdelen.

Vi ser etter en lærevillig kandidat som kan sette seg inn i området bærekraft og anvende det analytisk, i samarbeid med journalistene.  Du kan ha bakgrunn og kunnskap fra flere områder, som for eksempel informatikk, design, økonomi, juss, statsvitenskap, journalistikk eller medievitenskap.

Det viktigste er at du er nysgjerrig, har sans for å jobbe systematisk, og liker å jobbe i team.

 

Kvalifikasjoner

  • Analytisk og strukturert, gjerne dyktig i kvantitativ metode, med sans for høyt tempo.
  • Det er en fordel om du kan programmere og har interesse for kunstig intelligens, men ingen betingelse.
  • Fullført bachelor- eller mastergrad, med fagkombinasjoner innenfor for eksempel analyse, fiskeri, miljø, innovasjon, juss, økonomi, bærekraft, informatikk, statistikk, journalistikk eller samfunnsvitenskap.
  • Det er en fordel om du skriver godt, og behersker engelsk og norsk både muntlig og skriftlig.

 

Vi tilbyr

Stillingen er plassert ved det prisvinnende databordet i nyhetsredaksjonen i avisa iTromsø, med kontorer på kaikanten midt i Tromsø sentrum. På databordet får du jobbe med nyskapende prosjekter, der vi anvender kunstig intelligens til å lage nyheter for lokalavisene i nord.

Er du glad i stor takhøyde, godt humør, og tverrfaglig samarbeid så vil du passe inn hos oss. Vi garanterer deg en spennende og variert arbeidshverdag, og tilbyr et inkluderende og dynamisk arbeidsmiljø, faglig utvikling og gode betingelser.

Databordet i Polaris Media Nord-Norge består av èn utvikler og to datajournalister, og skaper redaksjonelle verktøy for mediekonsernets lokalaviser. Vi driver med datadrevet journalistikk: Vi anvender kunstig intelligens til å hente inn og analysere store mengder data for å lage presis journalistikk og nyheter. Databordet samarbeider med forskere ved Senter for kunstig intelligens ved Oslomet, med forskere ved universitetene UiB, UiT og NMBU, og med utviklere i eksterne dataselskaper. Databordet har i det siste jobbet mye med iTromsøs undersøkende journalistikk i serien Byen Vår, og undersøker i år bransjer og temaer som fiskeri, eiendom og økonomisk kriminalitet. iTromsø er en prisvinnende lokalavis i Tromsø og samarbeidsavis med E24 og VG. Flere av våre nyheter og undersøkende avsløringer publiseres nasjonalt. Polaris Media Nord-Norge består av 10 lokalaviser og fiskeriavisa Kyst og Fjord. Avisene dekker store byer og tettsteder i Nord-Norge. Polaris Media er Norges tredje største og et av Skandinavias største mediekonsern, med 71 mediehus, 600.000 abonnenter og en årlig omsetning på 3,7 milliarder kroner.

KONTAKTPERSONER

SØKNADSFRIST

Om traineeprogrammet Fremstr

Ved ansettelse i denne stillingen vil du bli en del av Næringsforeningen i Tromsøregionens traineeprogram Fremstr – Norges første traineeprogram for bærekraft!Fremstr er et unikt traineeprogram der nyutdannede talenter rekrutteres til spennende stillinger i våre Fremstr-bedrifter, der bærekraft, nytenkning, innovasjon og mulighetsrom er i fokus. I løpet av året vil du følge et utviklingsprogram som sikrer deg en kombinasjon av både faglig og personlig utvikling. Våre traineer blir en del av et tverrfaglig nettverk både mellom hverandre og arbeidslivet for øvrig.

Som Trainee i Fremstr får du:

  • Faglig og personlig utvikling med særlig vekt på bærekraft
  • Deltakelse i et unikt tverrfaglig nettverk
  • Følge et utviklingsprogram av god kvalitet og høy verdi
  • Gratis deltakelse på Næringsforeningens møteplasser
  • Konkurransedyktige betingelser etter avtale med arbeidsgiver

 

For å søke må du være under 35 år og det kan ikke ha gått lengre enn 2 år siden du fullførte bachelor- eller mastergrad. Fremstr har  traineestillinger fra flere bedrifter som søker ulik kompetanse – søk gjerne på flere stillinger!

Vi lover deg et spennende år fylt med nye opplevelser, kompetanseheving og erfaringsutveksling. Rett og slett en kanonstart på karrieren!