Unik mulighet innen romfart: KSAT søker ivrig og nysgjerrig Trainee som har et øye for bærekraft

Du søker på stilling hos​ KSAT

Om stillingen

Er du en ivrig, nysgjerrig og fremtidsrettet nyutdannet student som har et øye for bærekraft? Har du lyst å få en fot innenfor Space industrien? Nå har du en unik mulighet til å tilegne deg kompetanse og utfordringer gjennom traineeprogrammet Fremstr.

Vår nye trainee vil være å videreutvikle krav til samarbeidspartnere og leverandører, gjennom deltagelse i innkjøp, leverandørvurderinger og leverandørkontroll. Du vil også jobbe bredt ut i organisasjonen mot andre avdelinger og fagdisipliner for å innhente ideer og muligheter for å utvikle KSAT sine bærekraftstrategier.

KSAT ønsker en trainee som vil bruke sin fagkompetanse til å forme stillingen og utfordre oss. Det handler om å ha et ønske og se KSAT med nye øyner fra et «nyansatt» perspektiv.

Fortell oss hva du brenner for – det kan for eksempel være:

 • Være med på å videreutvikle strategier innen bærekraft
 • Være med å utarbeide bærekraftspesifikasjoner i forbindelse med innkjøp
 • Kommunikasjon av arbeidet vi gjør innen bærekraft
 • Se på hvordan våre underleverandører kan levere mer bærekraftige tjenester
 • Se på hvordan KSAT kan levere mer bærekraftige tjenester
 • Bidra i salgsprosesser
 • Kartlegging av eksisterende leverandører
 • Analysere interne forhold

Vi søker deg som

 • Brenner for bærekraft
 • Ønsker å gå den ekstra milen for å lykkes
 • Er nysgjerrig på flere fagfelt
 • Har gode skriftlige og muntlige formidlingsevner både på engelsk og norsk
 • Synes spenningsfeltet mellom teknologi og forretning er spennende

Vi tilbyr

Vi har stor tro på at folk jobber best sammen. Derfor vil du jobbe tett sammen med KSAT sitt bærekraftsutvalg og resten av Sites & Infrastructure. Her vil du få både kunnskap om bærekraftsarbeid og bidra inn med din relevante kompetanse i en bedrift i stor vekst. Det betyr personlig og faglig utvikling innen bærekraft, logistikk, leverandørkjede og/eller salgsprosesser. Du vil komme til et miljø der dine medarbeidere ønsker at du skal lykkes og du vil få tett oppfølging av din leder.

Du vil bli inkludert i alt av sosiale og faglige møtepunkt og arbeide i en fremtidsrettet og spennende bransje.

 

Kongsberg Satellite Services (KSAT) er en verdensledende leverandør innenfor satellittkommunikasjon, nedlasting av satellittdata, samt hav- og landovervåkingstjenester for klima, miljø og sikkerhet. KSAT har i dag 300 ansatte og bakkestasjoner over hele verden, med hovedkontor i Tromsø. Vi har salgskontorer i Oslo, Stockholm og i Colorado, USA. På Platåberget utenfor Longyearbyen på Svalbard eier og driver KSAT verdens største kommersielle bakkestasjon med over 100 antenner. I tillegg har vi 20 andre stasjoner på håndplukkede lokasjoner spredt over alle kontinenter. Det integrerte nettverket styres fra et kontrollsenter som opererer 24/7 i Tromsø, med back-up kontroll fra Svalbard. KSAT har spesialisert seg på å laste ned og distribuere store datamengder fra satellitter så raskt som mulig. Vi har også gjennom mange år bygget opp ledende ekspertise på analyse av satellittdata. Informasjonen fra satellittene gir viktig kunnskap om planeten vår. KSAT leverer for eksempel informasjon om værsystemer som gir mer sikre værmeldinger. Vi bidrar til deteksjon av havis i Arktis, og til varsling om oljesøl som del av nasjonal oljevernberedskap på norsk sokkel, samt i kystland i EU, UAE og Mexico. KSAT leverer også analyse av skipstrafikk og ulovlig fiske og leder i tillegg et banebrytende overvåkingsprogram av all verdens regnskoger.

KONTAKTPERSONER

SØKNADSFRIST

Om traineeprogrammet Fremstr

Ved ansettelse i denne stillingen vil du bli en del av Næringsforeningen i Tromsøregionens traineeprogram Fremstr – Norges første traineeprogram for bærekraft!Fremstr er et unikt traineeprogram der nyutdannede talenter rekrutteres til spennende stillinger i våre Fremstr-bedrifter, der bærekraft, nytenkning, innovasjon og mulighetsrom er i fokus. I løpet av året vil du følge et utviklingsprogram som sikrer deg en kombinasjon av både faglig og personlig utvikling. Våre traineer blir en del av et tverrfaglig nettverk både mellom hverandre og arbeidslivet for øvrig.

Som Trainee i Fremstr får du:

 • Faglig og personlig utvikling med særlig vekt på bærekraft
 • Deltakelse i et unikt tverrfaglig nettverk
 • Følge et utviklingsprogram av god kvalitet og høy verdi
 • Gratis deltakelse på Næringsforeningens møteplasser
 • Konkurransedyktige betingelser etter avtale med arbeidsgiver

 

For å søke må du være under 35 år og det kan ikke ha gått lengre enn 2 år siden du fullførte bachelor- eller mastergrad. Fremstr har  traineestillinger fra flere bedrifter som søker ulik kompetanse – søk gjerne på flere stillinger!

Vi lover deg et spennende år fylt med nye opplevelser, kompetanseheving og erfaringsutveksling. Rett og slett en kanonstart på karrieren!